dissabte, 1 de gener del 2011

Interessa. Correspon al T 3 i al T 4i7

100 Años, Residencia de Estudiantes

Se han cumplido los cien años de la fundación de la Residencia de Estudiantes.
TVE2 Emitido: 02/01/2011 / 22:00h
Duración: 59:03"
Más información







Ja ens aniria bé a Catalunya. Fer una Residència d'Estudiosos Un centenar de places de graduats universitaris de diverses especialitats dedicats als seus estudis en diàleg amb els altres en un entorn de convivència i cultura d'un o dos cursos.

Abans però hauríem d'atendre els adolescents més abocats al fracàs en els estudis, que potser no en la seva vida. Nois i noies que ja hem vist als 12 anys que no els hem sabut motivar i que l'entorn familiar no els pot ajudar. Institut-Residència 96 Un institut per a un centenar de nois i noies on farien l'Educació Secundària i també activitats de lleure creatiu, esportiu i cultral. Els mateixos professors i professores també serien educadors en temps de lleure: fer video, teatre, fanzines, tallert d'invents, escultura, performances, veure cinema, fer esport... i atendrien els alumnes per torns de nit, mantenint una relació de comunicació. Seria un laboratori de recerca per mostrar que alumnes desmarxats però amb capacitat personal poden posar-se a to en quatre cursos de dilluns a divendres (caps de setmana a casa amb la família). Alguns amb situacions familiars complexes podrien restar en grup familiar algun cap de setmana a la residència amb alguns professors-educadors i farien el que es fa: anar d'excursió, visitar una exposició, anar a un festival de música, al cinema o veure la televisió i jugar a escacs o al monopoly. Quatre grups de 24 = 96 places. Quatre alumnes podrien erenganxar-se un cinquè curs per completar la seva formació però actuarien de germans grans (ritual de creixement).


Adolescencia: inteligentes y creativos

tres14 - Adolescencia

En 1904 el psicólogo Stanley Hall publicó el artículo "Adolescencia" y así se empezó a reconocer esta etapa de la vida.

TVE2 Emitido: 02/01/2011 / 20:30h
Duración: 00:00"

Más información






Quizá son inteligentes desaprovechados por la instrumentalización de la adolescencia.
Bien presentado, mejor que presentaciones psicologistas caducas.
Comprueba explicación cietífica multidisciplinar. ¿Cuántas ciencias?



divendres, 31 de desembre del 2010

Canta a la Nit que ens duu a un nou any 2011 pels bons auguris


Himne a la Nit
canta, somia, comparteix
i no parlis de crisi
viu amb els que estimes
ja hi posarem voluntat
Martí

dimecres, 29 de desembre del 2010

Llegeixo, llegeixes, llegeixen...



L'escola va ser creada per garantir a tots els ciutadans la instrucció en la lectura i escriptura, els quatre regles aritmètics i unes nocions de cultura general.

XIII Tribuna Edu21: Aprendre a comprendre from Edu 21 on Vimeo.


Avui calen molts més coneixements, destreses i habituacions però si fallen aquestes bàsiques, no es pot contruir més. I això correspon a la institució escolar: escola, col·legi o institut. És l'ensenyament i no podem derivar-lo a la família que efectivament ha de fer la seva funció educadora.

XIII Tribuna Edu21: Aprendre a comprendre from Edu 21 on Vimeo.